El senador del PP de Castelló, Manuel Altava, lleva importància al missatge de Cosidó sobre el CGPJ

El també candidat a vocal de l'organisme judicial no veu cap raó perquè el portaveu popular al Senat dimitisca per aquesta polèmica.

El senador popular Manuel Altava, en una imatge d'arxiu
El senador popular Manuel Altava, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El senador del PP per Castelló i candidat a vocal del Consell General del Poder Judicial, Manuel Altava, ha expressat en Les notícies del matí el seu suport al portaveu del Grup Popular al Senat, Ignacio Cosidó, després de la polèmica generada arran del missatge que va publicar en un grup de Whatsapp sobre el control polític de la justícia

En la seua opinió, no hi ha cap raó perquè Cosidó dimitisca, i ha restat importància al missatge. Altava ha confirmat que ell també el va rebre, perquè era "un comentari explicatiu i didàctic, i no tan greu". 

Altava també creu que el missatge no és l'únic motiu de la renúncia del magistrat Manuel Marchena a presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), i pensa que tot el procés ja venia viciat d’abans. La decisió de Marchena, en qualsevol cas, li ha semblat molt lloable perquè, segons diu, la justícia no s'ha de supeditar al poder polític. Després del trencament del pacte entre el PP I el PSOE per a renovar l'organisme judicial, Altava no sap com això afectarà ara el procediment. 

També ha assegurat que la proposta del líder del PP, Pablo Casado, de canviar el sistema d'elecció dels membres del CGPJ perquè siguen els jutges els qui els trien, li sembla correcta.

També et pot interessar

stats