Podem segueix amb el recompte de vots en les primàries a la Comunitat Valenciana

Naiara Davó, Pilar Lima i Fernando Navarro es disputen el lideratge en una votació telemàtica.

Entre Fernando Navarro, Pilar Lima o Naiara Davó s'ha escollit el nou dirigent de Podem
Entre Fernando Navarro, Pilar Lima o Naiara Davó s'ha escollit el nou dirigent de Podem

Podemos segueix amb el recompte dels vots dels inscrits per a la renovació del partit en onze autonomies, entre les que hi ha la Comunitat Valenciana.

La votació per a renovar els òrgans de Podem va acabar el dimecres a les 16 hores, i, segons el reglament, la proclamació dels resultats anava a tindre lloc aquest divendres.

No obstant això, segons fonts del partit, "en aquest moment s'està duent a terme el recompte de vots dels processos autonòmics" i es necessita "una forqueta d'hores per a analitzar-los", per la qual cosa la formació no pot assegurar que es publiquen aquesta vesprada.

Tres candidatures

Es tracta de la tercera batalla pel lideratge en cinc anys. Els aspirants a la direcció són Naiara Davó, que té el vistiplau del Botànic; Pilar Lima, amb el suport implícit de Pablo Iglesias; i el portaveu de la formació a l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro.

Naiara Davó, portaveu actual del partit a les Corts, és la candidata avalada pel Botànic i el vicepresident Dalmau li ha donat suport de manera pública. Vol enfortir Podem dins del Consell, ja que té el difícil repte de "treballar de valent per a la reconstrucció de la nostra terra i enfortir el Botànic".

Per la seua banda, Pilar Lima és diputada a les Corts, ha sigut senadora i ja es va presentar en l'anterior procés a la direcció de Podem. Tenia el suport explícit de Pablo Iglesias, ara el suport és implícit. Critica que el partit s'haja institucionalitzat i aposta per tornar la veu als cercles. Lima considera que el partit ha de tindre tres línies d'actuació: la del Consell, la de les Corts i "un partit en moviment que ho connecte tot", segons ha declarat a À Punt.

El tercer candidat que aspira a la direcció de la formació a la Comunitat Valenciana és Fernando Navarro, portaveu de la formació morada a Castelló, on és regidor. Vol més empremta de Podem en la política autonòmica i consolidar l'àmbit municipal, perquè creu que si el partit no té projectes municipals, és difícil aspirar a ser una força hegemònica.

Un any amb direcció interina

El partit té, des de fa quasi un any, una direcció interina, des que Antonio Estañ va deixar el càrrec. Ni ell, ni abans Antonio Montiel, van aconseguir fixar una estructura forta de partit.

També et pot interessar

stats