Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

La segona jornada del debat d'investidura començarà a les 9:00 hores amb la intervenció d'Esquerra Republicana.

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés
Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

Dos mesos després de la constitució de les cambres parlamentàries, el debat d’investidura del candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua aquest matí a partir de les 9 amb la intervenció del portaveu d'Esquerra Republicana,Gabriel Rufián. Aquesta segona jornada també podrà seguir-se en directe en el web d’À Punt Mèdia. Aquesta vesprada, després que hagen intervingut tots els grups parlamentaris, es procedirà a la primera votació, per a la qual el candidat Pedro Sánchez necessita la majoria absoluta, és a dir, 176 vots a favor.

En cas que en aquesta primera votació no aconseguira els suports suficients, dijous que ve es tornaria repetir la votació i només hauria d'obtindre més sís que nos, o siga, majoria simple. 

Si dijous fracassara aquesta votació, l'endemà, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, es reuniria amb el rei, Felip VI, per a decidir una nova ronda de consultes. En cas afirmatiu, el candidat tindria 60 dies, fins al 23 de setembre, per a arribar a un acord d'investidura. Si de nou no isquera elegit president, es dissoldrien les Corts Generals i el 10 de novembre se celebrarien unes noves eleccions generals. 

També et pot interessar

stats