Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

L’acte comença a les 12:00 hores amb la intervenció del candidat socialista, Pedro Sánchez. Dimarts serà la votació.

Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés
Segueix en directe el debat d’investidura al Congrés

Dos mesos després de la constitució de les cambres parlamentàries, el debat d’investidura del candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, començarà al migdia i podrà seguir-se en directe en el web d’À Punt Mèdia. L’acte en el Congrés s’allargarà al dimarts, quan es procedirà a la primera votació i, en cas de no haver-hi majoria absoluta, hi hauria una segona votació 48 hores després, dijous.

Els equips negociadors de PSOE i Podem han apurat aquest cap de setmana les hores prèvies al debat, en un ambient de màxima discreció i amb poques intervencions davant els mitjans de comunicació. La vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo; la subsecretària general del PSOE, Adriana Lastra, i la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, són les components de l’equip negociador socialista, mentre que per part de la formació morada ha transcendit la participació del secretari d'Acció de Govern i Acció Institucional, Pablo Echenique.

El programa del debat

El debat d’investidura arrancarà a les 12:00 hores amb la intervenció del candidat socialista. En acabar intervindran, durant tota la jornada, la resta de grups parlamentaris. Un dia després, el dimarts 23 de juliol, arribarà la primera votació, que es farà per orde alfabètic. En cas que Pedro Sánchez no obtinga la majoria absoluta necessària per a la investidura, el dijous 25 de juliol hi haurà una segona votació.

Precarietat, feminisme i clima, nucli del discurs

La lluita contra la precarietat laboral, la desigualtat, el feminisme i l’emergència climàtica conformaran el nucli del debat d’investidura de Pedro Sánchez, segons fonts de Moncloa. Dibuixen una intervenció “progressista i d'esquerres” que combinarà la necessitat de promoure el creixement econòmic amb la justícia social, a més d’apel·lar a la revolució tecnològica i al projecte europeu.

També et pot interessar

stats