La segona sessió del juí pel cas Brugal continua amb les qüestions prèvies

Les defenses demanen anul·lar les gravacions telefòniques perquè són “injustificades” i vulneren drets fonamentals.

El cas Brugal continua amb la segona sessió del juí a l’Audiència d’Alacant, a la seu d’Elx
El cas Brugal continua amb la segona sessió del juí a l’Audiència d’Alacant, a la seu d’Elx / Europa Press

El cas Brugal continua amb la segona sessió del juí aquest dimecres a l’Audiència d’Alacant, a la seu d’Elx, amb les qüestions prèvies. Es preveu que els advocats defensors insistisquen, com en la jornada de dimarts, en la nul·litat de les gravacions telefòniques dels principals imputats. En el banc dels acusats s’asseuen 34 persones, 15 de les quals ocupaven un càrrec públic quan ocorregueren els fets.

La nul·litat de les intervencions telefòniques, amb l’argument que no estaven justificades, ha centrat les peticions dels advocats dels principals encausats en la suposada trama de corrupció política i empresarial de la recollida del fem a Oriola per part de l’empresari Ángel Fenoll. 

La fiscalia demana una pena de 37 anys de presó per a Ángel Fenoll, l’empresari beneficiat en l’adjudicació del servei. Fenoll va destapar este cas quan el 2006 va lliurar a la fiscalia i als periodistes una gravació on es veia que negociava comissions amb un regidor. Una prova que les defenses consideren nul·la perquè el vídeo no és l’original ni es pot acreditar amb un informe tècnic que la gravació no està manipulada

Les defenses consideren que s’han vulnerat drets fonamentals com el de la tutela judicial efectiva, i el dret a l’honor i a la intimitat dels 34 processats que seuen al banc dels acusats. Mariano Bó, l’advocat de Fenoll, afirma que són unes gravacions “irregulars” i que, segons diu el mateix fiscal, “contenen notícies obtingudes il·lícitament”.

També et pot interessar

stats