Segona sessió en el juí del cas Blasco per irregularitats en subvencions a ONG

En aquesta nova jornada, prèvia a la declaració dels acusats el dia 20 de maig, la defensa ha d'exposar les qüestions prèvies.

L'exconseller Blasco, en la banqueta dels acusats
L'exconseller Blasco, en la banqueta dels acusats

L'Audiència Provincial de València acull aquest dilluns una nova sessió del segon dels juís del cas Blasco, corresponent a les peces dos i tres. Es tracta de la segona i última jornada dedicada a la presentació de qüestions prèvies, abans de continuar el dia 20 amb les declaracions de les 24 persones acusades, entre elles l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni. 

Precisament el divendres passat va fer-se públic que la Fiscalia Anticorrupció ha arribat a un acord amb els dos processats, pel qual estaran disposats a reconéixer els fets i a acceptar penes de vora tres anys i mig de presó. Concretament, se'ls acusa de desviar més de quatre milions d'euros que estaven destinats a projectes de cooperació internacional, un dels quals era la construcció d’un hospital a Haití que no es va dur a terme mai.

Fins que arribe el moment de les declaracions dels acusats el 20 de maig, es preveu que les parts encara puguen presentar acords de conformitat, en els quals la Fiscalia Anticorrupció està treballant actualment. De fet, l'acord a què ha arribat amb Blasco i Tauroni encara no han rebut el suport de les altres dues acusacions en el procediment judicial, que exerceixen l'Advocacia de la Generalitat i la Coordinadora Valenciana d'ONGD.

De moment, no sembla probable que les acusacions mantinguen una posició conjunta pel que fa a les responsabilitats que exigiran als acusats, de manera que el juí continuarà el seu transcurs amb el calendari inicialment previst. Les acusacions reclamen el reintegrament dels més de quatre milions d'euros que els acusats suposadament van traure de les arques públiques i que haurien d'haver-se destinat als 24 projectes de cooperació internacional. 

En un primer moment, Anticorrupció sol·licitava per les peces dos i tres 16 anys de presó per a Blasco i demanava com a responsabilitat civil la quantitat de 4.639.840 euros a favor de la Generalitat. No obstant això, la pena més elevada que proposava el fiscal és per a Augusto César Tauroni, fins a 21 anys i mig de presó. També reclamava que se li fixara una multa de 3.136.800 euros.

També et pot interessar

stats