Segona ronda de contactes del PSOE per a investir Sánchez

Baldoví exigirà un calendari per a un nou finançament, si vol el suport a la investidura.

Segona ronda de contactes del PSOE per a investir Sánchez
Segona ronda de contactes del PSOE per a investir Sánchez

A l'endemà de reunir-se Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias, Pablo Casado i Albert Rivera, el PSOE obri contactes aquest dimecres al Congrés amb el Partit Nacionalista Basc (PNB), Coalició Canària (CC), Unió del Poble Navarrés (UPN), el Partit Regionalista Càntabre (PRC) i Compromís per a començar a temptejar el suport que té per a la investidura.

Per part del PSOE, aquestes reunions quedaran en mans del secretari general d'organització i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i la portaveu parlamentària, Adriana Lastra.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, exigirà que per a votar a favor de la investidura de Sánchez, hauran de posar a la taula un calendari per a aplicar un nou finançament autonòmic, i l'aplicació de mesures compensatòries per a la Comunitat Valenciana mentre es fa realitat. Baldoví ha reiterat que la seua formació acudeix al diàleg amb bona disposició, però que són els socialistes els que, aquesta vegada, han de ser generosos.

Dins de la mateixa ronda de reunions, dijous Adriana Lastra també té previst reunir-se amb els dos grups catalans al Congrés, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya. D'altra banda, el Grup Socialista ha refusat reunir-se amb Vox i amb Bildu, fet que no han vist amb bons ulls en cap de les dues formacions.

També et pot interessar

stats