El sector de Davó demana que s’òbriga una etapa de debat dins de Podem

Catorze membres de la candidatura de Naiara Davó reclamen una “integració equilibrada” en l’executiva del partit.

La síndica de Podem a les Corts, Naiara Davó
La síndica de Podem a les Corts, Naiara Davó / Unides Podem

Després que aquest dissabte es conformara el nou Consell de Coordinació de Podem, catorze membres de la candidatura de Naiara Davó (el Consell Ciutadà de Podem) han demanat que hi haja una “integració equilibrada” en l’executiva del partit i que “s’òbriga una etapa de debat” dins del partit.

Aquest dissabte es va celebrar el primer Consell Ciutadà amb Pilar Lima com a coordinadora autonòmica i on es va aprovar una nova executiva del partit, conformada íntegrament per membres de la candidatura de Lima (Podem, amb Tu). Per aquesta raó, el membres de la candidatura de Davó han expressat que “38 vots no poden expulsar 2.200 persones inscrites”, en referència al resultat de les primàries. Després de conéixer-se la composició de l’executiva, aquests consellers han apel·lat a “la unitat i la responsabilitat democràtica en Podem”.

Per la seua banda, des de l’entorn de Pilar Lima han assenyalat que l’executiva s’ha conformat amb aquelles persones que van acceptar unir-se amb ella per a posar projectes en comú després de la seua victòria. En aquest sentit, han explicat que cap dels consellers de la candidatura de Davó va acceptar aquesta reunió, sinó que demanaren un consell ciutadà a banda amb Lima, però que no va poder acceptar per “no poder acceptar saltar-se l’òrgan de decisió amb un consell ciutadà apart”.

L’elecció de la nova coordinació autonòmica de Podem està envoltada de polèmica des que en resultar elegida Pilar Lima. Davó va afirmar que els resultats de les primàries eren ajustats i va demanar un recompte. Posteriorment, la candidata va reconéixer que acceptava la victòria de Lima, però va qualificar els resultats de “victòria compartida” i va instar la nova coordinadora a dissenyar conjuntament el nou full de ruta del partit per a “enfortir el poder popular”.

També et pot interessar

stats