La secretària judicial del 20S diu que va tindre “por” i va demanar un helicòpter per a eixir

Segons ha relatat, va eixir pel terrat de la Conselleria d’Economia i va accedir al teatre despenjant-se d’un mur.

Dotzena sessió del juí al 'procés' independentista
Dotzena sessió del juí al 'procés' independentista

La dotzena sessió del juí al procés independentista català ha continuat amb el testimoni de Montserrat del Toro, la secretària judicial que es va veure atrapada el 20 de setembre de 2017 durant l’escorcoll a la Conselleria d’Economia. Del Toro ha confessat que va tindre “por” d’eixir quan va veure el que hi havia fora, després de descartar fins a tres ofertes per a abandonar sola l’edifici per la porta principal i va sol·licitar sense èxit un helicòpter pel terrat. 

El seu testimoni és clau per a totes les parts respecte al que es va esdevindre el 20S, quan el jutjat va ordenar registrar la seu d’Economia i milers de persones van bloquejar durant tot el dia l’eixida a la comitiva judicial.

Segons ha explicat, va tindre “por” ja que la concentració “es va transformar en un tumult de gent i era impossible eixir perquè no es podia transitar pel carrer”. La secretària judicial ha contat com es va negar en rotund a acceptar cap de les tres ofertes per a eixir que li va traslladar el tinent de la Guàrdia Civil.

La primera consistia a eixir per la porta principal custodiada per dos mossos per a travessar la multitud i, a partir d’ací, buscar a una boca de metro “per a tornar com poguera”, una opció que ni la va contemplar perquè era “inadmissible”. La segona era eixir per la porta i travessar un corredor habilitat per civils, mentre que la tercera via consistia en un corredor format pels antiavalots. “No podien assegurar la integritat ni seguretat ni custòdia de tots els efectes intervinguts i vaig dir que no”, ha afegit.

En rebutjar les tres ofertes i l’arribada d’un possible helicòpter, la testimoni va recórrer al magistrat del 13 que estava de guàrdia. Després de trenta minuts, ha continuat, dos comandaments dels Mossos de paisà i li van oferir una eixida alternativa per l’edifici contigu a la Conselleria, que és el Teatre Coliseum.

Després d’eixir de l’edifici per un terrat d’una segona planta i accedir a una contigua en el teatre, que va exigir que es despenjara d’un mur, la secretària judicial ha contat que va entrar directament als camerinos. Després d’esperar mitja hora que el propietari de teatre reconsiderara la negativa a deixar-la eixir després d’haver acceptat prèviament, va aconseguir abandonar el teatre, però ja sense poder camuflar-se amb el públic de la funció.

També et pot interessar

stats