El secretari general del Parlament de Catalunya ordena retirar l'escó a Torra

El president de la Generalitat exigeix a Torrent que defense el seu escó malgrat la decisió de la JEC i del secretari general.

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Parlament català / @parlamentcat (Twitter)

El secretari general del Parlament de Catalunya, Xavier Muro, ha donat instruccions aquest dilluns als serveis de la cambra catalana per a retirar la condició de diputat al president de la Generalitat, Quim Torra. 

Així ho exposa en un escrit dirigit a la Mesa del Parlament, que té previst reunir-se a les 12.30 hores per a analitzar la situació de Torra, després que el Tribunal Suprem ordenara complir l'orde de la Junta Electoral Central (JEC) i ratificara que el president català havia perdut l'acreditació parlamentària encara que no hi haja una sentència ferma sobre la seua inhabilitació. 

La Junta Electoral Central (JEC) va decidir deixar-lo sense la seua acta de diputat després d'haver sigut condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a un any i mig d'inhabilitació per desobediència.

Torra exigeix a Torrent que defense el seu escó

En contra de la decisió del secretari general del Parlament català, Xavier Muro, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha exigit al president de la cambra, Roger Torrent, que defense el seu escó. “La qüestió està en qui lleva escons, un funcionari o el Parlament de Catalunya, del qual Torrent és el màxim representant”, afirma Torra.

Així, el president de la Generalitat i el grup parlamentari de JxCat no ha variat la seua posició, que és la mateixa que la que va votar en el ple del Parlament del 4 de gener “que va ratificar que el president és diputat i president”.

Mentre que Torra manté que cal una sentència ferma del Suprem, la Junta Electoral de Barcelona, a instàncies de la JEC, va donar divendres passat 48 hores perquè el Parlament comunique el nom del substitut

Si no hi ha resposta oficial, la Junta Electoral preveu atorgar l'acta d'ofici al següent de la llista de Junts per Catalunya. Si fora així, Torra podria continuar com a president de la Generalitat de Catalunya, tot i perdre la condició de diputat.

De vesprada, hi ha programada una sessió de la cambra catalana a les 15.00 hores on s'ha de fer efectiu el canvi.

També et pot interessar

stats