El secretari del consell d’administració de Divalterra avala les contractacions

Jorge Cuerda, que ha declarat com a investigat en el cas Alqueria, ha defés la legalitat de les contractacions.

El secretari del consell d’administració de Divalterra avala les contractacions
El secretari del consell d’administració de Divalterra avala les contractacions

El funcionari Jorge Cuerda Mas, que va ser secretari lletrat assessor de Divalterra, ha declarat com a investigat en el cas Alqueria, i ha avalat davant el jutge la legalitat de les contractacions sobre les quals gira la investigació, especialment les que es van produir el 2018.

Cuerda ha apuntat que, com a secretari del consell d’administració de Divalterra, ha actuat amb l’obligació de vetlar perquè els acords que anaven al consell d’administració foren jurídicament correctes.

Autor dels informes

Ell va ser l’autor, al febrer de 2018, dels informes jurídics que van permetre aprovar la contractació de dos alts càrrecs del nous implicats. Cuerda ha avalat la legalitat d’eixes dues contractacions que ell va revisar en el seu moment.

Sobre les que es van produir el 2015, ha explicat que en eixe any ell no exercia encara les funcions de secretari del consell. No obstant això, ha dit que sí que les va examinar quan va arribar al càrrec, i l’única pega que els va vore va ser que no havien passat pel consell d’administració abans de ser aprovades.

El titular del jutjat d’instrucció número 9 de València investiga en el denominat cas Alqueria la contractació suposadament irregular de nou persones en càrrecs directius de Divalterra, empresa pública dependent de la Diputació de València. Tots els contractats estaven vinculats al PSPV i Compromís.

En el sumari estan imputats, a més de Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació, els directius les contractacions dels quals s’investiguen i altres sis persones. Es tracta dels que van ocupar el càrrec de cogerents de Divalterra: Agustina Brines (de Compromís), Josep Ramón Tiller (PSPV) i Javier Simó (del PSPV); i de dos assessors de la Diputació, Ricard Gallego i Manuel Reguart, a més del declarant, Jorge Cuerda.

També et pot interessar

stats