La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant jutjarà Luis Díaz Aperi i Sonia Castedo

Esquerra Unida i la Fiscalia Anticorrupció consideren que els dos exacaldes van rebre diners i regals del constructor Enrique Ortiz.

Trasllat de les 15 caixes del sumari del cas a l'Audiència Provincial d'Alacant
Trasllat de les 15 caixes del sumari del cas a l'Audiència Provincial d'Alacant

L'Audiència Provincial d'Alacant ha decidit que siga la secció tercera la que assumisca la causa sobre la presumpta manipulació del pla general d'Alacant que els exalcaldes, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, haurien fet a favor del constructor Enrique Ortiz.

A més d'intentar requalificar terrenys com els de l'estadi Rico Pérez, se'ls acusa d'haver redactat sis plans urbanístics d'Alacant “a la carta” d'Enrique Ortiz, amb plusvàlues milionàries. Segons l'acusació, Alperi i Castedo feien els plans al gust de l'empresari. Tant la Fiscalia Anticorrupció com Esquerra Unida, que actua com a acusació popular, consideren que Díaz Alperi i Castedo van rebre a canvi diners en metàl·lic i regals, com ara un viatge a Creta, un cotxe Mini i vacances pagades. 

Les 15 caixes del sumari del cas del pla general d'Alacant contenen gravacions telefòniques, documents, plànols i interrogatoris, entre d'altres arxius procedents d'una investigació judicial iniciada l'any 2010 com a peça separada del cas Brugal. 

L'Audiència ha de fixar ara la data del juí oral, que encara no s'ha concretat, però que podria fer-se l'any 2020 o 2021. La Fiscalia Anticorrupció demana 10 anys de presó per als dos exacaldes i 8 per a l'empresari. 

També et pot interessar

stats