Santiago Román pren possessió com a nou alcalde de Sant Joan d'Alacant

El pacte d'alternança entre el PSPV i Ciutadans s'ha escenificat en un ple d'investidura al qual ha assistit el president del PP de la Comunitat Valenciana Carlos Mazón i altres càrrecs populars

Santiago Román, de Ciutadans,  nou alcalde de Sant Joan d'Alacant
Santiago Román, de Ciutadans, nou alcalde de Sant Joan d'Alacant / Ciutadans Comunitat Valenciana

Després dels dos anys de mandat del socialista Jaime Albero com a alcalde de Sant Joan d'Alacant (Alacantí), el portaveu de Ciutadans Santiago Román l'ha substituït al capdavant del consistori gràcies als quatre vots favorables de Ciutadans i els set del PSPV en aplicació del pacte de legislatura,.

Ramón ha destacat que liderar el consistori representa una satisfacció per a Ciutadans i és conseqüència dels "bons resultats del 2019". El relleu s'ha escenificat en la presa de possessió de Román en un ple d'investidura celebrat a les instal·lacions esportives del col·legi Crist de la Pau.

L'acte ha aplegat un centenar d'assistents, entre els quals destaca la nombrosa presència d'alts càrrecs i diputats del Partit Popular, Ciutadans i Vox. El president de la Diputació d'Alacant i líder dels populars valencians, Carlos Mazón, ha assistit al ple extraordinari d'investidura de Román, exmilitant del PP i president de les Noves Generacions del partit. La bona sintonia entre Mazón i Román s'ha fet palesa quan s'han abraçat, un gest que el president dels populars ha emmarcat en "una gran amistat" amb una persona "que posa el seu poble per davant del seu partit".

Hi han assistit altres pesos pesants populars com l'alcalde d'Alacant Luis Barcala i l'exsenador trànsfuga Emilio Argüeso, una figura que ha facilitat l'eixida de molts representants de Ciutadans perquè el PP mantinguera el govern de moltes institucions a tot l'Estat. Des de Compromís interpreten la presència de Mazón i altres càrrecs populars com a part de l'interés de Román de buscar la seua "supervivència política" atesa la situació que viu Ciutadans.

També et pot interessar

stats