Santiago Abascal, reelegit president de Vox fins al 2028 sense competència

Vicente Barrera i Llanos Massó s'estrenen com a vocals del Comité Executiu Nacional de Vox

Santiago Abascal és proclamat president de VOX per quatre anys més
Santiago Abascal és proclamat president de VOX per quatre anys més / EFE/Chema Moya
27 de gener 2024 - 16:39

L'Assemblea General Extraordinària de Vox ha proclamat aquest dissabte com a president del partit Santiago Abascal per quarta vegada consecutiva en els deu anys de vida de la formació, en un tràmit sense necessitat de cap votació davant l'absència de competidors.

El congrés intern estava previst per a març d'enguany, però Abascal va decidir avançar-lo, segons va explicar, per a encarar aquest 2024 electoral en què hi haurà comicis a Galícia, País Basc i al Parlament Europeu, amb la remodelació orgànica ja escomesa. No obstant això, el moviment d'Abascal va ser interpretat per alguns sectors crítics com una manera de blindar-se com a president, ja que un marge d'uns vint dies feia pràcticament impossible a qualsevol afiliat reunir els més de 3.600 avals necessaris per a competir.

L'assemblea també ha donat el vistiplau a la llista presentada pel president de Vox amb els nous membres del Comité Executiu Nacional (CEN), el màxim òrgan de direcció del partit, segons la qual Ignacio Garriga es converteix en el número dos com a vicepresident únic i secretari general simultàniament, i Jorge Buxadé, Javier Ortega Smith i Reyes Romero passen de ser vicepresidents a vocals.

Així mateix, des de hui formen part de la nova direcció els quatre vicepresidents autonòmics que té Vox i els responsables del partit al Congrés dels Diputats. De manera que el vicepresident del Consell i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, i la presidenta de les Corts, Llanos Massó, són des d'ara dos dels quinze vocals amb què conta el Comité Executiu Nacional de Vox.

També et pot interessar

stats