Podem de Sant Vicent del Raspeig renuncia a un segon regidor

Així, la formació morada desisteix del recurs contenciós amb el PSPV i el ple d'investidura se celebrarà el 5 de juliol.

Ajuntment de Sant Vicent del Raspeig
Ajuntment de Sant Vicent del Raspeig

Sant Vicent del Raspeig ja pot formar govern municipal, on el PSPV-PSOE té majoria. El grup Podem ha renunciat al segon regidor que li havia donat la Junta Electoral i, d'aquesta manera, es paralitza el recurs que el PSOE va presentar davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en la pugna per un regidor. Finalment, la formació morada es quedarà amb un, per deu dels socialistes.

El de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) és l'únic ajuntament de les comarques del sud que, per un litigi judicial, no es va constituir el passat dissabte. A la Comunitat Valenciana tampoc s’han constituït els consistoris de la Granja de la Costera, on la Junta Electoral Central va determinar que calia repetir les eleccions, i Bonrepòs i Mirambell (Horta Nord), també per un recurs contenciós.

En un comunicat, Podem ha recordat que, recentment, la Junta Electoral de Zona i la Junta Electoral Central els va atorgar la raó en la disputa pel regidor, però ha afegit que han estudiat la nova documentació que conclou que és "més que plausible que el PSOE tinga la raó". Així, la formació ha acordat desistir del procediment encara que això "implica perdre el regidor assignat", en passar de dos a un. El cap de llista de la formació morada, David Navarro, diu que prefereixen perdre un regidor que desatendre el desig de la ciutadania.

El ple d'investidura de l'ajuntament de Sant Vicent del Raspeig se celebrarà, previsiblement, a les 12:00 hores del pròxim 5 de juliol.

També et pot interessar

stats