Sanitat Universal ordena reprendre l'ús habitual dels espais hospitalaris que havien sigut destinats a UCI

La conselleria espera que es puguen reduir les llistes d'espera de les intervencions quirúrgiques.

Unitat UCI a un hospital de la Comunitat Valenciana
Unitat UCI a un hospital de la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha ordenat que als centres hospitalaris que, en la mesura del possible, tornen a recuperar els espais que havien sigut destinats a ingressos i llits UCI en el context de la tercera onada de coronavirus, per al seu ús habitual. Entre aquestes estarien zones com la unitat REA de reanimació, els gimnasos o cafeteries.

Aquesta nova orde deixaria sense efecte la que va transmetre el passat dia 8 de gener, quan van començar a augmentar els ingressos, en què deixava clares quines eren les mesures organitzatives d'assistència sanitària en resposta a la Covid-19 per a poder fer front a la pressió hospitalària. L'orde també comunicava la suspensió de les operacions quirúrgiques no urgents, de les proves diagnòstiques no preferents i dels ingressos programats.

Respecte a les llistes d'espera, la conselleria també assenyala que davant la millora epidemiològica actual, l'activitat quirúrgica s'anirà recuperant i es reprendran les intervencions fins a arribar a un ritme que aconseguisca disminuir-les de manera substancial. La tercera onada les ha fetes augmentar 17 dies més de mitjana que al desembre, fins als 142 dies. En aquest moment, un total de 65.400 valencians esperen ser intervinguts, 3.562 més que el mes anterior, segons dades de conselleria.

També et pot interessar

stats