Sanitat reserva 35,2 milions per a reduir les llistes d’espera el pròxim any

Es contractaran 128 treballadors per a incrementar l’activitat quirúrgica en totes les especialitats mèdiques.

La consellera de Sanitat durant la seua compareixença en la comissió d'Economia de les Corts
La consellera de Sanitat durant la seua compareixença en la comissió d'Economia de les Corts / Corts

La reducció de les llistes d’espera és una de les prioritats que s’ha plantejat la Conselleria de Sanitat per al 2020. Així s’evidencia del pressupost del qual disposarà el pròxim any i que ha presentat aquest dimarts la consellera Ana Barceló en la seua compareixença en la Comissió d’Economia de les Corts. Sanitat disposarà d’un pressupost de 6.765 milions, fet que suposa un increment del 1,9% respecte a l’any passat.

Per a aconseguir aquesta reducció en les llistes d’espera en tots els nivells assistencials, la Conselleria de Sanitat dedicarà 35,2 milions d'euros i contractarà 128 treballadors per a optimitzar el rendiment dels quiròfans. A banda d’aquest reforç de personal, per al 2020 també hi haurà una oferta pública d’ocupació, amb 13.422 places, i la dotació de personal augmentarà un 6%, fins a 2.888 milions, amb el compromís de reconéixer la carrera professional dels interins, segons ha anunciat Barceló.

D’altra banda, la consellera de Sanitat ha confirmat, davant les crítiques de l’oposició, la intenció de la Generalitat perquè el departament de salut de Dénia revertisca al sistema públic, encara que Ana Barceló ha aclarit que aquest procés “porta el seu temps”. En el cas de l’àrea de salut de Torrevella, la consellera ha avançat que es durà a terme a l’octubre de 2021, quan finalitze la concessió.

La consolidació i la millora de les condicions laborals del personal investigador és una altra de les prioritats de la Conselleria de Sanitat a llarg termini, encara que el pròxim any ja es destinaran recursos econòmics a aquesta finalitat. El pressupost d’aquest organisme per a 2020 preveu un increment del 21% en matèria d’innovació, el que suposen 27,4 milions d’euros. L’augment permetrà tant contractar nous investigadors, com combatre la temporalitat dels qui treballen actualment.

Per a serveis als pacients, més de 5.000 milions

El gros del pressupost de Sanitat es destinarà a l’assistència dels pacients, aquest comés absorbirà 5.037 milions per a consolidar les 307 places d'atenció primària i donar un "impuls decidit" a salut mental i dany cerebral adquirit (DCA) amb treballadors i programes específics. Sanitat ampliarà l'atenció domiciliària i introduirà progressivament la cirurgia menor en centres de salut.

Respecte a les infraestructures sanitàries, amb 140 milions, Sanitat impulsarà el pla 2020-2024, que presentarà abans de cap d'any. Per a equipaments i tecnologia es destinaran 37 milions, 7,2 a atenció primària i 27 per a tecnologies d'informació i comunicació (TIC).

També et pot interessar

stats