Sanitat destina 4,4 milions a reformar centres de salut fins a 2023

Cada ajuntament podrà rebre fins a 400.000 euros per a millorar les infraestructures sanitàries

Consultori de l'illa de Tabarca.
Consultori de l'illa de Tabarca. / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà en els pròxims dos anys un total de 4,4 milions d'euros per a millorar i reformar els locals municipals destinats a l’assistència sanitària. En concret, estan pressupostats 2.400.048 euros per a l'any 2022 i dos milions més per a l'any 2023.

A més, Sanitat ha multiplicat per quatre l'import màxim que pot rebre un ajuntament per a dur a terme les obres i ara podran rebre fins a un màxim de 400.000 euros. Fins a la data, i segons la Generalitat, aquest límit estava fixat en 100.000 euros. Aquestes subvencions es concedeixen en el marc del Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris (PIAC) de la Conselleria de Sanitat.

Les ajudes contemplen reparacions, obres de restauració, rehabilitació, conservació i manteniment dels locals i poden accedir-hi els ajuntaments que siguen titulars dels locals i compten amb plans i projectes d'obra.

"Aquestes ajudes fan palés el compromís i esforç que s'està duent a terme des de la Conselleria de Sanitat per a millorar les instal·lacions i infraestructures que formen part de la xarxa pública sanitària", ha assenyalat la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

També et pot interessar

stats