Sanitat crearà 307 llocs d'Atenció Primària per a "donar resposta a la pressió assistencial"

Es dividiran en metges de família, infermers i pediatres, a més d’una nova consulta de Pediatria i un infermer pediàtric.

Imatge d’arxiu del centre d'urgències d'atenció primària (CUAP)
Imatge d’arxiu del centre d'urgències d'atenció primària (CUAP) / Europa Press

La Conselleria de Sanitat crearà un total de 307 llocs de treball d'Atenció Primària en la Comunitat Valenciana, dels quals la majoria seran metges de família, a més d'infermers i pediatres, per a "donar resposta a la pressió assistencial" dels metges.

Així ho ha avançat la consellera, Ana Barceló, a preguntes dels periodistes per les concentracions de professionals d'aquest sector a tot Espanya. Barceló ha destacat que la Generalitat "ha fet un esforç i s'ha avançat al que altres comunitats autònomes puguen plantejar".

Sanitat ha presentat un pla d'atenció primària que arreplega la inversió de 16,7 milions d'euros per a la creació dels nous llocs de treball, que es dividiran en metges de família, infermers i pediatres, a més de preveure una nova consulta de Pediatria i un infermer pediàtric.

Aquests places de professionals es crearan entre febrer i la primera setmana de març. "Volem donar resposta a la pressió assistencial que els professionals ens traslladen, perquè les agendes estan saturades i no tenen prou temps per a atendre els pacients", ha assenyalat la titular de Sanitat.

Aturades del personal d'atenció primària

Els metges d’atenció primària han fet parades de forma majoritària per a denunciar el que consideren un deteriorament sense retorn en l’assistència als pacients. Reclamen que es facen efectives les contractacions anunciades en el Pla especial d’atenció primària, que els reduïsquen la càrrega burocràtica i que puguen gestionar les agendes per a reduir-ne la pressió assistencial. 

També et pot interessar

stats