Sanitat convoca les comunitats autònomes amb urgència pel coronavirus després del brot italià

Els equips mèdics ja han descartat nou casos a Espanya i estudien possibles contagis a Salamanca, Àvila, Astúries, Navarra i Màlaga.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la roda de premsa / Eduardo Parra (Europa Press)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha convocat aquest dimarts amb urgència un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en què estan presents els consellers de totes les comunitats autònomes, per a analitzar i acordar noves mesures preventives contra el Covid-19.

Així ho ha anunciat Illa després del brot que ha sorgit a Itàlia, on ja s'han registrat vora 230 casos i set defuncions pel virus. En les últimes hores s’han descartat nou casos a Espanya, set d'ells a Navarra i altre a Múrcia. A més, s'han activat protocols per possible contagi del coronavirus a Navarra (encara hi ha dos casos en estudi), Salamanca, Àvila, Astúries i Màlaga.

encara que s’ha volgut llançar un missatge de “tranquil·litat” a la ciutadania. Les reunions per a coordinar efectius inicien la setmana al Centre Europeu de Control de Malalties, seguida del Comité d’Avaluació i Seguiment del Coronavirus i la Comissió Delegada de Salut Pública que se celebraran aquest dimarts.

“Aquestes mesures seran bàsicament informatives perquè els ciutadans sàpiguen què han de fer”, ha expressat, a més de destacar la importància de la detecció precoç i de desplegar “tota la xarxa sanitària” per a detectar, descartar o atendre els possibles casos que puguen aparéixer.

Illa ha recordat que el Ministeri de Sanitat es continuarà guiant pels mateixos quatre criteris d’actuació de fins ara: seguiment diari de la situació, adopció de decisions basades en l’evidència científica, coordinació amb les comunitats autònomes i els socis europeus, i transparència informativa.

També et pot interessar

stats