Sanitat cita l'alcalde d'Oriola per a aclarir si ha cobrat sis anys sense acudir a treballar

Emilio Bascuñana qualifica de "cacera de bruixes" l'obertura d'expedient informatiu.

Emilio Bascuñana, en una imatge de fa unes setmanes
Emilio Bascuñana, en una imatge de fa unes setmanes / Europa Press

La Conselleria de Sanitat ha citat aquest 12 de novembre l'alcalde d’Oriola, al Baix Segura, Emilio Bascuñana, després de l'obertura d'expedient informatiu per aclarir si va estar cobrant durant sis anys del Servei Territorial d'Alacant sense anar a treballar. 

L'alcalde popular ha rebut la notificació de la Conselleria de Sanitat d'obertura després de informes de l'administració que apunten aquesta possibilitat. Un per part de la Direcció Territorial de Sanitat d’Alacant, un altre del Departament de Recursos Humans de la conselleria i un tercer del Departament de Salut d'Oriola. 

En conéixer la citació, Emilio Bascuñana ha remarcat que anirà a la citació "a veure què han preparat i a exigir-los responsabilitats". Afegeix també que hi acudirà "amb el cap ben alt, tranquil com he estat sempre des que va començar aquesta cacera de bruixes, però seré taxatiu i reclamaré i exigiré novament a la conselleria que depure responsabilitats i que aclarisca per què no m'ha passat encara els informes que tenen el PSPV i Compromís, i per què ha tardat dues setmanes a comunicar-me l'obertura d'aquestes diligències informatives farcides d'irregularitats".

Diu que com ell "hi ha hagut i hi ha molta gent"

L'alcalde d'Oriola ha insistit a "deixar clar que obrir diligències informatives no és més que això: aportar informació", per la qual cosa espera que l'informen de què podrien acusar-lo i "què han fet de la documentació que ells, i solament ells, havien de custodiar". "On està?", s'ha preguntat.

El primer edil ha afirmat que com el seu cas "n'hi ha hagut i n’hi ha moltíssims, moltes persones treballant en les mateixes condicions en què vaig estar jo. Si en aquells moments no hi hagué cap queixa ni denúncia, per què ara, 11 anys després?", s'ha qüestionat.

"Professionalment, jo no tenia necessitat d'exercir en aquest lloc de treball, i si hi vaig consentir va ser per l'interés de l'administració del moment i a la seua pròpia petició", ha reiterat.

També et pot interessar

stats