Sanguino aposta per potenciar àrees d'influència als barris d'Alacant per a atraure talent i generar riquesa

El candidat del PSPV a l’alcaldia posa la voluntat de diàleg per damunt de l'ideari com a condició per a una coalició d'esquerres.

El candidat socialista per a l'ajuntament d'Alacant, Paco Sanguino
El candidat socialista per a l'ajuntament d'Alacant, Paco Sanguino

Francesc Sanguino ha canviat la direcció del Teatre Principal d'Alacant per la candidatura a l'alcaldia de la ciutat pel PSPV. Una aposta personal que viu com "un pas endavant" i que assumeix amb l'objectiu de capgirar l'etapa del Partit Popular i aportar polítiques noves "que miren als barris, a les persones i a la diversitat d'Alacant", segons ha explicat en Les notícies del migdia. 

L'aposta de Sanguino passa per un nou model de ciutat que cree àrees d'influència per barris i que active un urbanisme cultural o un districte digital perquè faça d'imant del talent, genere riquesa i esdevinga referència a la UE.

"Volem un Alacant de prestigi, una ciutat de la qual la ciutadania se senta orgullosa de pertànyer i que no arrossegue el desprestigi dels dirigents que han passat de la bancada al banc dels acusats", ha explicat.  

El candidat socialista atribueix bona part de la prosperitat al progrés del Parc Central, que aportarà 400 habitatges públics, solucionarà la bretxa física entre els barris i millorarà la posició estratègica de la ciutat. Sobre aquest projecte ha destacat l'oposició del PP "perquè ha bloquejat qualsevol cosa que vinguera de la Generalitat, malgrat que fora en benefici de la ciutadania". 

Sanguino també s'ha mostrat crític amb la contracta de neteja, que assegura que sembla redactada per a les empreses i no per a la ciutat, i que promet no renovar quan expire d'ací a dos anys. "Estudiarem la recuperació del servei en un sistema mixt; és igual que la gestió siga pública o privada, perquè el que importa a la ciutadania és que siga eficient", ha defensat el candidat socialista, que ha avançat que si l’escullen aplicarà mesures d'innovació tecnològica per a optimitzar la neteja i estalviar diners.  

Voluntat de diàleg per damunt de l'ideari

El PSPV ix a guanyar les eleccions, segons Sanguino, que adverteix del perill del vot a la dreta, que entén com una regressió. "Pensem que tenim un projecte col·lectiu i cohesiu de la ciutat. Volem guanyar les eleccions i governar, si la societat ens dona la confiança", afirma el candidat. 

La possibilitat de pactes municipals està damunt la taula, però Sanguino adverteix un dels seus socis potencials d'una coalició d'esquerres, Unides Podem-Esquerra Unida, que l'ideari conjunt sense diàleg és "perdre el temps". "Estem en l’Espanya del pacte i del diàleg", argumenta el candidat, "no n’hi ha prou a dir només que som d’esquerres o que es pot reeditar un pacte d’esquerres. Es necessita pactar, evitar radicalismes i aplegar tot el món. I, d’això, no he sentit res a Unides Podem-Esquerra Unida", diu el socialista. 

Sanguino també ha tancat la porta a un possible pacte amb Ciutadans, que va suggerir la candidata Mari Carmen Sánchez, sobre la qual ha dit que "ha de dir si pacta amb Vox, no una altra cosa".

També et pot interessar

stats