Sanguino: “El 54,8% dels vots mostren que era necessària la renovació del partit amb un independent”

El candidat de Ximo Puig i Pedro Sánchez s'imposa en les primàries del PSPV d'Alacant.

Francesc Sanguino, després de saber-se que havia guanyat les primàries | À Punt

El candidat Francesc Sanguino ha sigut el guanyador de les primàries organitzades pel PSPV-PSOE a Alacant aquest diumenge amb el 54,8% dels vots de la militància, per davant dels altres dos candidats, Eva Montesinos (19,8%), portaveu municipal, i José Asensi, (25,3%) catedràtic de la Universitat d'Alacant. Aquest resultat farà que no siga necessària una segona volta i Sanguino serà, per tant, candidat oficial a l'alcaldia de la ciutat.  

En declaracions a À Punt NTC Matí, el candidat de Ximo Puig i de Pedro Sánchez, ha manifestat que el 54,8% dels vots representen un suport a la necessària renovació del partit amb un independent. Ha avançat que en el seu programa electoral destacarà l'ocupació, l’habitatge i la convivència, però no ha volgut desvelar si integrarà membres d'altres candidatures en la seua llista ni tampoc si hi haurà pactes d'esquerra. “Que cadascú treballe dins dels seus signes i que faça un programa il·lusionant per als alacantins”, ha dit. 

L’independent Sanguino, l'actual director del Teatre Principal i membre del Consell Valencià de Cultura, deixarà aquests dos compromisos quan el  nomenen oficialment cap de llista el 28 de febrer.

Si en la jornada d’aquest diumenge cap dels tres candidats no reunia més del 50% dels vots, hauria sigut necessari fer una segona volta amb els dos candidats més votats. 

També et pot interessar

stats