Sandra Goméz: "En els governs de coalició no sempre hem d'estar d'acord en tot; la diversitat és bona"

La vicealcaldessa de València diu que les diferències partidistes han quedat a banda després de l'acord i no entorpiran l'acció del govern.

La vicealcaldessa primera de València, la socialista Sandra Gómez
La vicealcaldessa primera de València, la socialista Sandra Gómez / PSPV-PSOE

La socialista Sandra Gómez, la nova vicealcaldessa primera de l'Ajuntament de València, ha defés en Les notícies del matí el nou govern de coalició que ha firmat amb Compromís. Gómez ha llevat ferro a les dures negociacions i les fortes discrepàncies que precediren el pacte amb la formació de l'alcalde Joan Ribó, les quals assegura s'han aparcat al servei d'un bé comú: "l'única fórmula per a un govern representatiu dels votants progressistes de la ciutat".

La vicealcaldessa ha explicat que les discrepàncies són naturals durant les negociacions, perquè cada part defén amb fermesa els seus interessos, però creu que aquestes diferències no entorpiran l'acció de govern, com tampoc assegura que va succeir en la passada legislatura. "En els governs de coalició no sempre les formacions polítiques han  d’estar d’acord en tot. I la diversitat també és bona. El que és important és arribar a acords dins la diversitat i la pluralitat", ha explicat Gómez. La socialista assegura que una vegada firmat l'acord, les questions partidistes han quedat a banda i que ara Compromís i el PSPV treballen per a construir els "camins compartits cap als objectius comuns", la qual cosa s'està materialitzant en àrees de govern municipal amb responsabilitats compartides entre les dues formacions.

No hi haurà conflicte amb el grup municipal Compromís per l'aplicació d'una taxa turística, perquè segons Sandra Gómez els socialistes són favorables a aplicar-la a escala municipal. En l'àmbit autonòmic és on situen la divergència, i per tant, en una altra administració.

Pel que fa a les prioritats de l'acció politica, la també regidora de Desenvolupament Urbà i Habitatge, ha manifestat la necessitat de continuar avançant cap al tancament al trànsit rodat el centre històric de la ciutat, "com passa a la resta d'Europa". En aquest sentit, ha assenyalat com a prioritats la plaça de Bruges i l'entorn de la Llotja de València i el Mercat Central. Però també ha situat "en el punt de mira" la plaça de Sant Agustí. 

També et pot interessar

stats