Sandra Gómez deixa plantat Ribó i li demana una nova trobada la setmana que ve

Català confirma que no donarà suport a la investidura i critica que PSPV i Compromís estan centrats "en batalles" i en els seus protagonismes.

VÍDEO | Sandra Gómez deixa plantat Ribó i li demana una nova trobada la setmana que ve

La reunió d'aquest dijous entre l'alcalde de València en funcions i nou primer edil de la ciutat per Compromís, Joan Ribó, i la cap de llista del PP, María José Català, ha alçat polseguera en el PSPV i ha provocat el malestar de la candidata, Sandra Gómez. La cap de llista socialista considera que és una "falta de respecte" que el candidat de Compromís s'haja trobat abans amb Català (a les 10:30 hores), que amb ella, citada a les 11:30 hores. I com ja va anunciar, no ha acudit a la cita

El Grup Socialista ha exigit en un comunicat "responsabilitat" a Compromís per a arribar a un nou acord de govern progressista, i ha lamentat que “la primera foto de Joan Ribó després de les eleccions haja sigut amb el Partit Popular, després d'anul·lar la reunió amb els socialistes”. Com a exemple, han citat les negociacions per a configurar un nou govern en la Generalitat, en les quals la primera reunió ha sigut entre les forces progressistes, sense atendre prèviament la dreta malgrat haver obtingut millor resultat que aquestes. 

El PSPV cita Compromís a una primera trobada entre els dos candidats “a principi de la setmana que ve" per a  "començar a fer passos en la negociació i començar a decidir el programa de govern per als pròxims quatre anys”. 

Reunió "institucional" i no negociadora

En la reunió amb la líder del Partit Popular, que ha durat vora mitja hora, Català ha dit que entén que l'hagen citada en primer lloc, perquè Compromís està seguint la roda de contactes institucionals en funció dels resultats que les formacions van obtindre en les eleccions municipals del 26M, en què el PP va ser el segon partit més votat. També ha confirmat als periodistes la previsible oposició del PP a la investidura de Ribó com a alcalde de València, i ha criticat que el PSPV i Compromís estan més centrats "en batalles" i en els seus protagonismes que "a governar per a la ciutadania". 

D'altra banda, ha oferit a Ribó suport en reivindicacions del consistori al govern central, com ara la condonació del deute de la Marina de València o el Parc Central. I també en les reclamacions a la Generalitat sobre la construcció de la Línia 10 del metro a la ciutat i la llei de capitalitat.

L'alcalde en funcions ha destacat a l'exida de la reunió, el caràcter "institucional i no negociador" de les trobades que farà durant aquests dies. "Volia fer una reunió amb tots els grups que han estat escollits, pensen el que pensen", ha assegurat. "Són persones escollides per les valencianes i els valencians, i en és en aquest sentit que hem tingut aquesta reunió". 

Ribó ha anunciat, finalment, que la setmana que ve farà una nova reunió per a concretar "des dels llocs d'ubicació en la jornada de constitució fins als temes de papers i més tècnics", i ha demanat un esforç entre tot els grups per a millorar el nivell de debat i el nivell institucional "d'aquesta casa , que falta li'n fa". 

Després de Català, i a falta de concretar nova trobada amb Sandra Gómez, divendres serà el torn dels altres dos caps de llista: Fernando Giner, de Ciutadans i José Gosálbez, de Vox.

També et pot interessar

stats