Sandra Gómez no acudirà a la reunió informal amb Joan Ribó

Els socialistes consideren una "falta de respecte" cap al partit que es reunisca abans amb altres candidats.

La regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, en una imatge d'arxiu
La regidora de Turisme de València, Sandra Gómez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La candidata del PSPV a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha decidit que no acudirà aquest dijous a la reunió informal amb l'alcalde en funcions, Joan Ribó, que representa, amb deu regidors, la llista més votada a l'Ajuntament en les eleccions municipals del 26M.

Els socialistes consideren que és una "falta de respecte" cap al partit, amb el qual ha de formar un nou govern de la Nau, que es reunisca abans amb altres candidats d'altres formacions, en concret, amb el Partit Popular.

Així ho han assegurat fonts de la candidatura de Gómez després que s'haja conegut que Ribó ha convocat, des d'aquest dijous, la resta de candidats de les altres formacions que integraran el consistori en el pròxim mandat. Les cites, amb l'objectiu de per a donar-los la benvinguda a l’ajuntament, començaran amb la representant del PP, María José Català, a les 10:30 hores, i estava prevista la reunió amb Gómez a les 11:30.

Precisament, la candidata del PSPV aquest dimecres ha defensat que per als socialistes és "innegociable" la seua proposta d'un lideratge compartit amb Joan Ribó i ha demanat "una mica de serenitat" durant la negociació i deixar "en segon pla" els debats entorn del repartiment de regidories. 

El PSPV ratifica que Gómez busca un pacte amb un "lideratge compartit"

La Comissió Executiva del PSPV-PSOE de València ha aprovat per unanimitat que la candidata a l'alcaldia negocie un futur govern progressista en el consistori "basat en un programa, sota els paràmetres d'un lideratge compartit i amb una capacitat decisòria conjunta".

Així ho han acordat els membres de l'executiva davant dels resultats obtinguts en les eleccions municipals. Segons els socialistes, aquests demostren que el PSPV s'ha convertit "en la força progressista que més ha crescut a la ciutat amb 16.259 vots més, la qual cosa suposa un augment del 27,87% respecte a 2015". 

Segons l'Alcaldia, "cal saber distingir els temps i els espais institucionals dels partidistes"

Sobre aquest tema, fonts d'Alcaldia han assegurat que van proposar "formalment" al grup municipal del PSPV citar la seua candidata aquest mateix dimecres, però van preferir dijous.

En aquest sentit, han afirmat que van citar Sandra Gómez per a explicar-li, entre altres, com es durà a terme el ple de presa de possessió de les actes de regidor, els espais municipals destinats als grups i algunes qüestions bàsiques de funcionament.

"Cal saber distingir els temps i els espais institucionals dels partidistes", han manifestat aquestes fonts.

També et pot interessar

stats