Sánchez visita les tropes espanyoles desplegades a Mali

El president del govern central també es reunirà amb el primer ministre del país.

El president del govern espanyol durant la visita a Mali.
El president del govern espanyol durant la visita a Mali.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha arribat a Mali per a visitar el contingent militar espanyol desplegat en aquest país d'Àfrica occidental, en una visita en què també té previst mantindre una reunió amb el primer ministre, Soumeylou Boubèye Maïga.

Fonts de l'executiu espanyol han avançat que, en la reunió amb el primer ministre de Mali, Sánchez li proposarà un acord per a la tornada voluntària de migrants d'aquest país des d'Espanya.

Sánchez ha viatjat a Mali per a conéixer el treball que fan les tropes espanyoles dins de la missió de la Unió Europea dedicada a assessorar i ensinistrar l'exèrcit malià en la lluita contra el terrorisme jihadista.

El destacament espanyol d'aquesta missió té la base a Koulikoro i està format per 293 membres. A més, Sánchez també mantindrà una trobada amb membres del contingent espanyol del Destacament Marfil que es traslladaran a Mali amb motiu de la seua visita. El Destacament Marfil, on participen 58 persones, té la base al Senegal i dona suport aeri a les missions de la Unió Europea a Mali i el Sahel.

Un total de 3.025 militars i guàrdies civils espanyols participen en aquest moment en setze missions a l'estranger.

També et pot interessar

stats