Sànchez i Turull inicien una vaga de fam “indefinida”

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, els garanteix un juí just i rebutja la protesta.

Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners
Sànchez, Junqueras, Turull, Forn, Cuixart, Rull i Romeva, a l'interior del centre penitenciari de Lledoners / @omnium

L'expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i diputat de JxCat, Jordi Sànchez, i el també diputat d'aquesta formació i exconseller, Jordi Turull, han iniciat una vaga de fam “indefinida” per a denunciar el “bloqueig” del Tribunal Constitucional (TC) als seus recursos d'empara que els impedeix “accedir a la justícia europea”.

L'advocat de Turull i Sànchez, Jordi Pina, ha explicat en una roda de premsa en el Col·legi de Periodistes de Catalunya que amb la vaga busquen “interpel·lar i demanar suport als demòcrates de Catalunya, Espanya, Europa i el món”. 

Per açò, deixen clar que la seua acció no es dirigeix “contra ningú”, sinó “a favor de remoure consciències i voluntats per a impedir que s'assumisca com a normal allò que no ho és: el funcionament irregular del TC és d'una gravetat sense matisos en un estat de dret. No renunciarem mai a un judici just”, adverteixen.

En l’acte també ha estat present el doctor Jaume Padrós, exdiputat i actual president del Col·legi de Metges de Barcelona, qui dirigirà una comissió mèdica d'experts per a supervisar aquesta acció de protesta.

L'advocat ha assegurat que han presentat huit recursos d'empara, el primer d'ells el 22 novembre del 2017. A més, ha assegurat que els presos no volen un tracte de favor de la justícia, però exigeixen que no hi haja la “discriminació injustificada” que, al seu juí, estan patint per part del TC.

Sánchez garanteix un juí just i rebutja la protesta

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha garantit que els líders independentistes presos tindran un juí just i ha rebutjat la iniciativa de Sànchez i Turull d'iniciar una vaga de fam.  

D’altra banda, el president de l’executiu central ha demanat al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que mantinga les formes després de la negativa d’aquest a reunir-se amb ell el 21 de desembre. Sánchez ha avançat que en aquesta reunió del govern espanyol s'aprovaran mesures “importants per a la societat catalana”. 

Foto d'unitat

Precisament, aquest divendres els set dirigents independentistes presos a Lledoners, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Joaquim Forn, Jordi Cuixart, Josep Rull i Raül Romeva, van exhibir unitat en una fotografia realitzada a l'interior del centre penitenciari. De fet, ja van informar que sospesaven accions per a denunciar la seua situació i exigir al Tribunal Constitucional que conteste als seus recursos amb la finalitat que, si són desestimats, puguen acudir al Tribunal Europeu de Drets Humans.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha difós la fotografia des del seu compte en Twitter, amb el següent missatge: “Aquesta imatge posa l'Estat davant de l'espill. Se li gira en contra a força de dignitat, resistència i determinació. Molta força, amics! La injustícia us hi tanca, la dignitat us allibera. Una abraçada a tots, també per a Dolors Bassa i Carme Forcadell.”

També et pot interessar

stats