Sánchez i Torra es reuneixen en una trobada marcada per l’avançament electoral a Catalunya

L’agenda que plantejarà Sánchez inclou sis punts, el primer dels quals té a veure amb el “diàleg polític i la regeneració institucional”.

Pedro Sánchez i Quim Torra, al parlament de Catalunya
Pedro Sánchez i Quim Torra, al parlament de Catalunya / Albert Gea (Reuters)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, es reuneixen  a Barcelona en una trobada marcada pel clima preelectoral català

Fins ara no hi ha garanties que acorden una data per a la taula de diàleg, que els socialistes van acordar amb Esquerra Republicana en l’acord d’investidura. Des del govern espanyol ha anunciat que està disposat a iniciar-la abans dels comicis catalans. 

Sánchez proposarà una agenda per al retrobament

Sánchez proposarà a Torra una “agenda per al retrobament” amb diversos eixos, entre els quals inclourà el diàleg polític i el finançament autonòmic.

L’agenda que plantejarà Sánchez inclou sis punts, el primer dels quals té a veure amb el “diàleg polític i la regeneració institucional”.

Més enllà de l’inici del diàleg a l’entorn del conflicte polític a Catalunya, el president del govern espanyol vol proposar al president català iniciar una nova col·laboració institucional en altres àmbits que afecten el dia a dia de la ciutadania.

Així, l’agenda que proposarà Sánchez a Torra abasta el finançament autonòmic, la millora de la cooperació, la política social i el suport als serveis públics, l’impuls a les infraestructures i el suport davant de catàstrofes naturals. 

L’executiu espanyol ha insistit en els últims dies en la disposició al diàleg i a arribar a punts de trobada, encara que admet que tots dos dirigents estan en les “antípodes”, com ha assenyalat la portaveu, María Jesús Montero, i no espera resultats concrets de la reunió.

La Moncloa ha de complir amb el compromís amb ERC d’una mesa de diàleg amb la Generalitat de Catalunya, però tem que Torra es resistisca a posar-la en marxa o tracte de torpedinar-la abans que es constituïsca, segons han admés fonts de l’executiu espanyol.

Pel que fa a Quim Torra, ha manifestat que pensa exigir “garanties” que el que s’acorde en la taula entre els governs es complisca. En concret, exigeixen la presència d’un mediador.

També et pot interessar

stats