Sánchez “no tira la tovallola” i espera poder ser investit president

El líder del PSOE ha convidat la resta de formacions a reflexionar sobre el que ha passat per a desbloquejar la situació actual.

Pedro Sánchez convida la resta de formacions a desbloquejar la situació actual
Pedro Sánchez convida la resta de formacions a desbloquejar la situació actual / Informatius Telecinco

Després de la segona votació fallida per a investir Pedro Sánchez president del govern espanyol, el president en funcions ha concedit una entrevista a Telecinco en què ha analitzat les causes i conseqüències del resultat de la votació d'aquesta vesprada, on no ha aconseguit prou vots positius per a conformar el primer govern de coalició de la història d'Espanya.

A l'inici de la seua intervenció, Pedro Sánchez ha subratllat que “no tira la tovallola” i espera aconseguir ser investit cap de l'executiu.  El líder del Partit Socialista ha dit que ara “cal tornar al punt d'inici i explorar altres camins” i ha convidat Unides Podem, Ciutadans i el Partit Popular a reflexionar sobre “el que ha passat hui” i a “deixar de banda com més prompte millor els interessos partidistes” per tal de desbloquejar la situació actual “entre tots”. Així mateix, ha fet una crida a “reprendre el camí de la responsabilitat” i ha subratllat que PP i Ciutadans han de “facilitar” la formació d'un govern per tal d'evitar una repetició de les eleccions el 10 de novembre. 

El president en funcions ha assegurat que treballarà perquè hi haja un govern a Espanya tan prompte com siga possible i ha considerat que el líder de Podem, Pablo Iglesias, “s'ha equivocat” i ha comés un “profund error” en no facilitar la seua investidura. De fet, Sánchez ha lamentat que Iglesias haja portat la seua organització a “un carreró sense eixida” i ha defés que l'oferta que li van fer els socialistes era “responsable, respectuosa i generosa”.

També et pot interessar

stats