Sánchez no tira la tovallola i demana superar el bloqueig de la investidura

Diu que continuarà explorant "altres fórmules" per a entendre's amb Unides Podem i reclama a Ciutadans i PP que s'abstinguen.

VÍDEO | Sánchez no tira la tovallola i demana superar el bloqueig de la investidura

"Crec que els espanyols no es mereixen tornar a les eleccions". Pedro Sánchez diu que no perd l'esperança ni tira la tovallola. Després de mantindre el tradicional despatx d'estiu amb el rei Felip VI, al palau de Marivent de Palma, el president del govern espanyol en funcions s'ha mostrat d'acord amb les paraules del monarca, qui va reclamar aquest cap de setmana la necessitat de trobar una solució que evite la convocatòria d'eleccions

Sobre les dificultats per a aconseguir un acord amb Unides Podem per a possibilitar la investidura, diu Sánchez que el principal entrebanc ha sigut la desconfiança: "Tant dir que desconfia del PSOE, he acabat per desconfiar jo també de les posicions del senyor Iglesias i d'Unides Podem". "És evident que hem de buscar altres fórmules", ha reconegut Sánchez, qui ha fet referència a altres vies diferents de la danesa o la portuguesa. Segons ha assegurat, "també hi ha acords d'investidura que es puguen plantejar o es poden fer acords de legislatura" entre PSOE i Unides Podem. 

En aquest sentit, ha afirmat que el seu equip treballa en l'establiment de les bases d'un programa "obert" per a una proposta política progressista comuna. Per això, està mantenint trobades amb diversos col·lectius socials i amb els líders de les principals forces polítiques que "tenen la clau per a poder desbloquejar la situació".

Abstenció per a facilitar un nou finançament autonòmic

El líder socialista ha apel·lat a la responsabilitat del PP i Ciutadans perquè, amb la seua abstenció, es constituïsca un govern a Espanya al setembre. Així es facilitaria, segons Sánchez, un nou sistema de finançament i el desbloqueig de la situació financera de comunitats i ajuntaments.

Diu que aquests partits "estan abocant el país" a la repetició electoral al novembre. A més, recorda que sense govern ni pressupostos generals de l'Estat, no existeix cap sistema de compensació econòmica que faça possible a comunitats i consistoris afrontar les seues despeses del pròxim any i confeccionar els seus pressupostos. 

També et pot interessar

stats