Sánchez suma forces amb altres socis europeus per a demanar els fons de cohesió

La negociació dels pressupostos europeus té lloc en un context molt difícil per l'eixida del Regne Unit.

Sánchez suma forces amb altres socis europeus per a demanar els fons de cohesió
Sánchez suma forces amb altres socis europeus per a demanar els fons de cohesió

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, participa aquest dissabte a Beja (Portugal) en la cimera dels Amics de la Cohesió, que reuneix líders de països la Unió Europea que, com Espanya, defenen mantindre les polítiques tradicionals de cohesió i l'agrària comuna en el pròxim pressupost comunitari.

La trobada es produeix en un moment en què Europa està en plena preparació i contactes entre els seus líders per a l'aprovació del marc financer plurianual, els pressupostos de la UE per al període 2021-2027.

Precisament, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha convocat una cimera extraordinària el 20 de febrer a Brussel·les a fi de buscar un acord sobre els comptes europeus per a aquest període.

La negociació dels pressupostos europeus té lloc en un context molt difícil per l'eixida del Regne Unit, que financerament suposa la pèrdua de 10.000 milions d'euros anuals, i quan la UE necessita recursos per a fer front a noves necessitats com la lluita contra l'emergència climàtica, la digitalització o les migracions.

Espanya i els països que es reuneixen aquest dissabte defenen que, encara que s'afronten aquests nous reptes, no es poden oblidar les polítiques tradicionals, com la política agrícola comuna (PAC) o la política de cohesió. Sánchez ha subratllat en moltes ocasions que les polítiques s'han de mantindre perquè són vertebradores i han fet molt de bé al medi rural espanyol en tots aquests anys. Per això, sempre ha defés combinar-les amb les noves partides.

També et pot interessar

stats