Sánchez es reunirà amb Juncker i Tusk abans de la cimera pel Brexit

L'agenda fixada per a la trobada preveu incloure el protocol de l'estatus de Gibraltar.

Pedro Sánchez durant una compareixença al Congrés
Pedro Sánchez durant una compareixença al Congrés / Efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reunirà hui a Brussel·les amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, i amb el de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, abans d'assistir a la cimera on s'analitzarà l'estat de les negociacions del Brexit. L'agenda fixada per a la trobada preveu incloure el tractament de ‘‘la migració, el Brexit i els pressupostos’’.

Sánchez viatjarà a la capital belga a la vesprada i el primer acte serà la participació en una reunió dels líders socialistes europeus que abordarà també l'estat de la negociació entre la Unió Europea i el Regne Unit. Després, es reunirà per separat amb Juncker i Tusk i assistirà a la reunió on Theresa May negociarà l'eixida de l'estat que presideix. 

Els interessos d'Espanya en aquesta cimera estan marcats per les relacions que s'han d'establir amb Gibraltar si finalment el Regne Unit abandona la Unió Europea, a més de garantir la lliure circulació dels milers de persones que creuen cada dia la frontera per a treballar al penyal. El ministre d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Josep Borrell, ha afirmat que ‘‘les negociacions no són cap obstacle’’ i Simon Mainley, ambaixador del Regne Unit a Espanya, ha remarcat que no vol ‘‘tornar al passat, a la frontera física amb Espanya’’. Per això s'ha proposat una negociació amb la Unió Europea, el Regne Unit i Espanya per a mantindre les mateixes lleis de lliure circulació.

També et pot interessar

stats