Sánchez: "La resposta d'Israel està provocant un patiment innaceptable que la comunitat internacional ha de detindre"

El president del govern espanyol agraeix per videoconferència el treball dels militars fora de les fronteres estatals per a assolir "el desig comú d'estabilitat mundial i la pau"

Sánchez manté una videoconferència amb les unitats espanyoles en missions humanitàries i de pau en l'exterior
Sánchez manté una videoconferència amb les unitats espanyoles en missions humanitàries i de pau en l'exterior / EFE/ Presidència del govern

El president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha felicitat per Nadal aquest matí del 24 de desembre les tropes espanyoles desplegades en l'exterior i ha reconegut el seu treball i compromís amb l'estabilitat internacional i la pau. "La professionalitat, l'entrega amb què defenseu aquests principis i aquests valors i l'actitud valenta amb què afronteu els desafiaments de les vostres missions, són un motiu d'orgull i admiració per a la ciutadania espanyola", ha afirmat Sánchez.

El cap de l'executiu estatal s'ha referit també als "nombrosos conflictes" que es desenvolupen arreu del món i que "afecten de manera molt important la vida quotidiana dels espanyols i les espanyoles". Entre aquests, la guerra a Ucraïna: "El febrer del 2022, l'agressió russa contra Ucraïna va suposar l'inici d'un conflicte brutal, que ja dura quasi 700 dies de mort, patiment i destrucció", ha declarat Sánchez. "Hem reforçat allò que Putin va voler trencar, la nostra unitat. Espanya ha acudit al reclam de la pau que es materialitza en l'esforç de les distintes missions per a protegir l'espai europeu i euroatlàntic", ha matisat.

En el seu discurs, Sánchez també ha fet menció a la guerra a Gaza, que assegura "ha commocionat les nostres vides i les nostres consciències". Ha titlat l'atac perpetrat pel grup terrorista Hamàs el darrer 7 d'octubre com un dels "més cruels atemptats terroristes de la nostra història recent". Sobre la resposta per part del govern d'Israel ha dit que "està provocant un patiment insuportable i inaceptable que la comunitat internacional ha de detindre de forma immediata".

Pedro Sánchez ha conclòs destacant la vàlua dels més de 12.000 homes i dones que actualment treballen fora i recordant els 175 militars que al llarg de 34 anys de missions d'Espanya en l'exterior "han donat la vida per la pau i l'estabilitat internacional".

També et pot interessar

stats