Sánchez rectifica i assegura que la Fiscalia és autònoma

El president del govern en funcions atribueix les seues afirmacions al cansament per la campanya.

VÍDEO | Sánchez rectifica i assegura que la Fiscalia és autònoma

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, reconeix que va cometre una errada quan va insinuar que el govern controla la Fiscalia durant una entrevista a RNE i ha atribuït les seues paraules a l'esgotament derivat de la campanya. La Fiscalia General de l'Estat i les associacions del ministeri públic van reaccionar enviant l'executiu comunicats on recordaven l'autonomia del ministeri públic. 

Sánchez ha dit, en declaracions a la Sexta, que no va ser "precís" i ha insistit que en tots els mesos que ha estat en el govern ha demostrat el seu respecte a l'autonomia del ministeri fiscal i del Poder Judicial

"El nomenament de la Fiscalia depén del govern central, però és autònoma", ha recalcat el president en funcions, que ha subratllat que la tasca de l'executiu és "ajudar" a la Fiscalia i al Poder Judicial perquè l'extradició de l'expresident de Catalunya Carles Puigdemont siga possible com més prompte millor. A més, ha contextualitzat en les "expressions que s'utilitzen en els debats electorals” la promesa que va llançar dilluns, durant el debat a sis, de dur a Espanya a Puigdemont, quan el procediment depén exclusivament de la justícia.

També et pot interessar

stats