Sánchez i Puig es reuneixen per primera vegada a Castelló

El president del govern rep el cap del Consell en una reunió informal a la seu de la Generalitat.

Pedro Sánchez junt al president de la Generalitat, Ximo Puig
Pedro Sánchez junt al president de la Generalitat, Ximo Puig / Domenech Castelló (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Nereida Sarrión
Sònia González
20 de juliol 2018 - 23:55

El president del govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, s’han reunit aquesta vesprada a Castelló, trobada que tindrà continuïtat amb una pròxima reunió oficial dels dos dirigents al mes de setembre a La Moncloa. A l’eixida, Puig ha valorat el bon tarannà de Sánchez, tot afirmant que s’obri una nova etapa de l’estat de les autonomies, que segons Puig, marca un abans i un després en la visió de l’Estat.

Sánchez ha iniciat la seua visita a Castelló a l’Ajuntament de la ciutat, on ha signat en el llibre d’honor i ha expressat el desig que Castelló tinga un futur brillant, com la llum de la ciutat. Al consistori, s’ha reunit amb l’alcaldessa de la localitat, la socialista Amparo Marco, la qual li ha traslladat les principals reivindicacions històriques de la ciutat, les referides a les infraestructures com el corredor mediterrani, l’alliberament de l’autopista AP-7 i la dignificació del servei de rodalia amb les comarques del nord. Marco també ha insistit a Sánchez en la necessitat de legislar a favor dels municipis i perquè els consistoris puguen comptar amb un finançament just per a impulsar polítiques públiques.

La trobada entre Sánchez i Puig ha tingut lloc la Casa dels Caragols, actual seu de la Generalitat a Castelló, i ha durat al voltant d’uns 50 minuts. En eixir, el president de la Generalitat Valenciana ha qualificat d’extraordinàriament positiu aquesta primera presa de contacte entre els dos polítics. Puig, que ha agraït a Sánchez la visita a la Comunitat Valenciana, ha assegurat que hi ha un abans i un després respecte a la visió d’Espanya i la consolidació de l’estat del benestar. 

Amb aquesta trobada, Sánchez s’ha avançat a les reunions amb la resta de presidents autonòmics. Tot, un dia després que la Comunitat Valenciana s’abstinguera en la votació del Consell de Política Fiscal i Financera sobre el nou camí del dèficit públic. A més, la trobada també ha coincidit amb la celebració del Festival Internacional de Benicàssim, al qual Pedro Sánchez ha sigut assidu en els últims anys, ja que és un declarat seguidor de la música indie. Tot i això, la seua assistència al festival no està confirmada per La Moncloa. 

També et pot interessar

stats