Sánchez i Puig pacten les esmenes valencianes als pressupostos de l'Estat

Els dos dirigents socialistes, reunits durant una hora a Ferraz, coincidixen a reclamar més inversions, un finançament just i un pacte de l'aigua.

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu.
El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez en una imatge d'arxiu.

El president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, s'ha reunit a Madrid amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per abordar la tramitació dels pressupostos generals de l'Estat, les esmenes dels quals es debaten aquesta setmana al Congrés dels Diputats. 

Durant la trobada, no prevista en l'agenda de cap dels dos líders, Sánchez s'ha compromés amb Puig que el grup parlamentari socialista donarà suport incondicional a les reivindicacions del PSPV, l'anomenada "agenda valenciana". 

Aquestes demandes se centren a reclamar majors inversions estatals en la Comunitat Valenciana, ja que les que inclouen els comptes elaborats pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, són injustes, segons els socialistes. En el mateix sentit, les esmenes que ha presentat el PSOE també exigeixen un compromís explícit del Govern d'Espanya per a millorar el finançament valencià.

Finalment, Sánchez i Puig també han abordar la necessitat d'aconseguir un pacte d'estat sobre aigua que contemple els recursos hídrics que necessita la Comunitat Valenciana, fet que inclou el transvasament Tajo-Segura.

També et pot interessar

stats