Sánchez es pronunciarà al Congrés sobre la comissió d’investigació al rei Joan Carles

Esquerra Republicana vol saber, en la sessió de control, per què el PSOE rebutja investigar els negocis del rei emèrit.

El rei emèrit, a l'esquerra, conversa amb el president del govern, Pedro Sánchez, i l'expresident del govern, Felipe González, en una imatge d'arxiu
El rei emèrit, a l'esquerra, conversa amb el president del govern, Pedro Sánchez, i l'expresident del govern, Felipe González, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president Pedro Sánchez s'enfronta, aquest dimecres en la sessió de control del Congrés, a una pregunta sobre els negocis del rei Joan Carles. Esquerra Republicana li demanarà al cap de l’executiu que explique les raons per les quals el PSOE es posiciona en contra que la cambra òbriga una investigació després que la Fiscalia ja haja obert una recerca sobre les comissions de l’AVE a la Meca.

El portaveu parlamentari d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, preguntarà a Sánchez si pensa que haurien de prendre’s mesures per a posar fi a la "impunitat" de la qual, al seu juí, gaudeixen algunes institucions de l'Estat i, encara que no la cita, al·ludeix a la monarquia i, singularment, a Joan Carles I.

Esquerra Republicana, a més de Més País i Compromís, han sol·licitat des de l'inici de la legislatura obrir a la cambra baixa una comissió de recerca sobre el pare del rei Felip. També Unides Podem ha presentat iniciatives en aquest sentit.

No obstant això, el PSOE, el PP i Vox han frenat en la mesa del Congrés el seu tràmit al·legant que la inviolabilitat del rei Joan Carles es manté, fins i tot, després d'abdicar. A més, recorden que controlar la monarquia no està entre les competències del Congrés.

També et pot interessar

stats