Sánchez promet el càrrec davant del rei a les 10:00 hores a la Zarzuela

El pas següent serà donar a conéixer els integrants del nou gabinet, però encara no ha concretat quan ho farà

Sánchez, aquest dimecres en el Congrés
Sánchez, aquest dimecres al Congrés / Europa Press

Pedro Sánchez promet el càrrec de president del govern espanyol davant del rei aquest divendres, a les 10:00 hores al Palau de la Zarzuela, una vegada que ha eixit publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el reial decret amb el nomenament amb la signatura de Felip VI.

La Casa del Rei ha fixat l'hora de la promesa després que la presidenta del Congrés, Francina Armengol, haja comunicat aquesta vesprada al cap de l'Estat el resultat de la votació de la investidura de Sánchez, que ha comptat amb 179 vots a favor, entre aquests, els dels partits independentistes catalans.

Francina Armengol comunica al rei Felip VI el resultat de la votació de la investidura de Sánchez
Francina Armengol comunica al rei Felip VI el resultat de la votació de la investidura de Sánchez / Casa Real

La presa de possessió serà al Saló d'Audiències, on Sánchez acatarà la Constitució espanyola per a exercir el càrrec al capdavant de l’executiu de coalició entre el PSOE i Sumar. Ho farà davant un exemplar del text constitucional i sense símbols religiosos, com va fer en les dues anteriors ocasions en les quals va prometre el càrrec davant el rei, el juny del 2018 i el gener del 2020.

Una vegada que prenga possessió, el pas següent de Sánchez serà donar a conéixer els integrants del seu nou gabinet, si bé encara no ha concretat quan ho farà.

També et pot interessar

stats