Sánchez es presentarà a la investidura al juliol encara que no tinga els suports

Des del PSOE asseguren que si Iglesias s'enroca a seure's en el Consell de Ministres, "hi haurà eleccions i ho haurà d'explicar".

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Julien Warnand (Efe)

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, es presentarà al debat d'investidura al juliol tinga o no garantits els suports necessaris per a tirar-la avant, segons fonts de La Moncloa. Es descarta la primera setmana de juliol, per la seua proximitat amb el G20 del Japó i el posterior Consell Europeu a Brussel·les.

Des de La Moncloa sostenen que Sánchez és el primer a qui no interessa que hi haja una repetició electoral. No obstant això, asseguren que unes noves eleccions beneficiarien el PP i al PSOE, perquè el dos "pujarien en vots", i que si el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, s'enroca a seure's en el Consell de Ministres "hi haurà eleccions i ell ho haurà d'explicar". 

Mentre s'esforcen a llevar ferro al bloqueig que pateixen les negociacions amb Iglesias, en el PSOE creuen que la crisi que afecta Ciutadans reflecteix no solament el seu debat intern, sinó l'estat mental d'una part de la societat que no vol viure una altra situació de bloqueig institucional ni unes noves eleccions. 

També et pot interessar

stats