Sánchez prendrà possessió aquest dissabte a les 11.00 h a La Zarzuela

El líder socialista es convertirà oficialment en el seté president del Govern d'Espanya en democràcia.

El rei Felip rep a la presidenta del Congrés, Ana Pastor
El rei Felip rep a la presidenta del Congrés, Ana Pastor / Francisco Gómez (Efe)

El nou president del Govern, Pedro Sánchez, prometrà o jurarà el càrrec davant de Felip VI aquest dissabte a les 11.00 hores al Palau de La Zarzuela.

Després d'aquesta cerimònia, Sánchez es convertirà oficialment en el seté cap de l'executiu de la democràcia, després que ha prosperat la moció de censura contra Mariano Rajoy.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, va comunicar oficialment al rei el resultat de la moció de censura aquest divendres a la vesprada. Després, el rei va signar el reial decret amb el nomenament del líder socialista i hui dissabte s'ha publicat Butlletí Oficial de l'Estat abans de la presa de possessió.

Com és tradicional, la cerimònia tindrà lloc al Saló d'Audiències, on Sánchez expressarà la fidelitat al càrrec acatant la Constitució.

A l'acte està previst que assistisquen la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el del Senat, Pío García-Escudero, així com el del Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas, i el del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, entre altres autoritats. En ocasions anteriors, també va estar el president del Govern ixent, que en aquest cas seria Rajoy.

Al començament de la cerimònia es llegirà el reial decret signat pel rei on es disposa el nomenament del líder del PSOE, segons el que es disposa en els articles 62 i 99 de la Constitució.

Una vegada que haja pres possessió, serà quan anunciarà els nous ministres, si bé encara no ha especificat quan ho farà.

També et pot interessar

stats