Sánchez no obté prou suports per a ser investit en primera votació

El dimarts 7 a partir de la una realitzarà la segona votació, en què previsiblement serà investit.

VÍDEO | Sánchez no obté prou suports per a ser investit en primera votació

Després de la primera votació, Pedro Sánchez no ha aconseguit prou suports per a ser investit president del govern espanyol. D'acord amb el reglament, Sánchez necessitava la majoria absoluta per a ser investit en primera volta i haurà d'esperar 48 hores per a sotmetre's a una nova votació prevista per a dimarts a les 12. En aquesta segona votació el candidat a la presidència del govern només necessitarà més vots positius que negatius per a aconseguir la investidura

  

En aquesta primera votació, que s'ha fer per votació pública per crida, hi han votat afirmativament 166 diputats i diputades corresponents als representats del PSOE, Unides Podem, el PNB, Més País, Compromís, Nova Canàries, Terol Existeix i el BNG. D'altra banda, han rebutjat la investidura el PP, Vox, Ciutadans, Junts per Catalunya, UPN, la CUP, el PRC, el Fòrum i la diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, que en la primera jornada de debat havia anunciat un canvi de vot, de l'abstenció al vot en contra en contra del criteri de la seua formació política. Esquerra Republicana i EH Bildu s'hi han abstingut, tal com havien anunciat. Aina Vidal, diputada d'En Comú Podem no ha pogut formalitzar el seu vot per una indisposició. 

  

Manuel Castells serà ministre d'Universitats

  

  El sociòleg i economista Manuel Castells serà el pròxim ministre d'Universitats en el govern de coalició del PSOE i Unides Podem si Pedro Sánchez és escollit. El nomenament de Castells com a ministre és a proposta d'En Comú Podem, la confluència catalana de Podem. De fet, Castells, proper a Ada Colau, va ser un dels impulsors de la creació de la formació municipalista a Barcelona el 2015.

  

Castells és professor emèrit a la Universitat de Berkeley a Califòrnia i és un dels principals teòrics de referència en el camp de la sociologia de la comunicació i de la societat de la informació. Castells ocuparà un dels quatre ministeris que tindrà   Unides Podem en el pròxim govern de coalició. A més de la cartera d'Universitats, Podem disposarà del Ministeri d'Igualtat, que encapçalarà Irene Montero; del Treball, amb Yolanda Díaz de Galícia en Comú, i d'un quart ministeri ocupat pel coordinador d'EU, Alberto Garzón amb unes competències encara per determinar.

També et pot interessar

stats