Sánchez obri el dimarts amb Iglesias la ronda de contactes per a la investidura

També es reunirà amb Rivera i Casado perquè, segons el PSOE, PP i Ciutadans poden facilitar o bloquejar la formació de govern.

VÍDEO | Sánchez obri el dimarts amb Iglesias la ronda de contactes per a la investidura

El president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, comença el pròxim dimarts, 11 de juny, amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, la ronda de contactes per a aconseguir suports i formar govern “com més prompte millor”.

Eixe mateix dia es reunirà també amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el del PP, Pablo Casado, per aquest orde, segons han informat fonts socialistes. Subratllen que aquestos tres partits són els que poden facilitar o bloquejar la investidura. 

El més còmode seria recaptar els vots d'Unides Podem en una fórmula en la qual no es descarta una abstenció de Ciutadans, i fins i tot del PP. Aquesta aritmètica no agrada a la formació morada, que veu un error en aquesta decisió i inisteix en un executiu de tall progressista. Pablo Iglesias, de fet, continua apostant per un executiu de coalició amb el PSOE, però dijous, després d'eixir de la reunió amb el rei Felip VI, va confirmar que no té cap tipus de contactes amb Sánchez des de fa dues setmanes.

Un dia abans dels contactes entre Sánchez i Iglesias, Rivera i Casado, el dilluns dia 10, es reunirà l’executiva federal del PSOE per a formalitzar la comissió que coordinarà les negociacions amb els diferents grups parlamentaris, amb l’objectiu que hi haja un govern a Espanya “el més prompte possible”.

També et pot interessar

stats