Sánchez manté el compromís de destinar el 10% de les inversions a la Comunitat Valenciana si s'aproven els pressupostos

A partir de les 9, el president de la Generalitat serà entrevistat en l'informatiu matinal de la ràdio i de la televisió d'À Punt.

Ximo Puig i Pedro Sánchez durant la reunió que mantingueren el passat mes d'octubre a la Moncloa
Ximo Puig i Pedro Sánchez durant la reunió que mantingueren el passat mes d'octubre a la Moncloa

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha traslladat a Ximo Puig que té la intenció de presentar els pressupostos generals de l'Estat per a 2019, que arrepleguen el 10% de les inversions per a la Comunitat Valenciana. El cap de l’executiu espanyol manté així la promesa que va fer al govern valencià el passat mes d'octubre. Considera que podrà salvar el primer obstacle amb l'ajuda d'Units Podem perquè els comptes públics siguen tramitats en les Corts Generals gràcies a les forces independentistes. 

Sánchez es va reunir dimarts amb el president de la Generalitat a la Moncloa, en el marc de la ronda de trobades del president del govern espanyol amb els presidents autonòmics socialistes després de les eleccions d'Andalusia. Va ser una trobada de poc més d'un hora i sense càmeres. 

Entre altres dels temes va eixir la situació que es viu aquests dies a Catalunya amb el desafiament independentista. Puig ha traslladat el seu suport a Pedro Sánchez per a iniciar una via de diàleg amb aquesta autonomia buscant espais dins de la legalitat per a superar la confrontació. De fet, abans de la trobada, el cap del Consell ja havia manifestat el seu suport per ajudar el president del govern espanyol "en defensa de l'interés general".

En la reunió a Madrid, el president de la Generalitat també ha explicat al president Sánchez la crisi del sector dels cítrics que viu la Comunitat Valenciana per l'entrada de taronja estrangera que ha provocat que els preus s'hagen desplomat i que la fruita ací s'estiga pagant per baix del cost de producció. Segons fonts de Presidència de la Generalitat, el govern central esta seguint la crisi de prop i el ministre d'Agricultura, Luis Planas, està estudiant la situació. 

Respecte a la preocupació per Ford, el president de l'executiu espanyol dona suport a la multinacional i al seu desenvolupament en la Comunitat Valenciana. 

De la reunió també ha eixit la confirmació que al març Alacant acollirà el Consell de Ministres, coincidint amb el 80 aniversari de la celebració de l'últim Consell de Govern de la II República en la ciutat. 

A partir de les 9 d'aquest dimecres, el president de la Generalitat serà entrevistat en l'informatiu matinal de la ràdio i de la televisió d'À Punt Mèdia. 

També et pot interessar

stats