Sánchez manté que Ábalos va evitar una crisi diplomàtica

El PP, Vox i Ciutadans ha demanat la dimissió de Sánchez i d’Ábalos per la trobada amb la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez.

Foto de portada. Sánchez, durant la sessió de control a l’executiu espanyol

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha insistit que el ministre de Transports, José Luis Ábalos, va evitar una crisi diplomàtica per la trobada en l’Aeroport de Barajas amb la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez.

Així ho ha assegurat en la primera sessió de control a l’executiu espanyol de la legislatura en el Congrés en resposta a una pregunta del president de Vox, Santiago Abascal, sobre si Ábalos es va reunir amb la vicepresidenta veneçolana seguint “instruccions expresses” de Sánchez.

Per la seua banda, Abascal ha demanat la dimissió de Sánchez, d’Ábalos o del vicepresident Pablo Iglesias, si va ser ell el promotor de la trobada.

El líder de Vox ha acusat el líder socialista d’haver arribat al Palau de la Moncloa “caminant i cavalcant sobre la mentida als espanyols”. 

Per contra, Sánchez, ha acusat el partit d’Abascal de “fer-se passar per amic” de Veneçuela però en canvi a Espanya “estigmatitzar els immigrants”. “Els importa tant Veneçuela com Espanya, res; només la utilitzen per a fer l’única cosa que saben, soroll”, ha asseverat.

Ábalos acusa el PP i Cs de fer el ridícul

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha defès que "més enllà dels detalls" que preocupen l'oposició, la seua trobada amb Rodríguez va aconseguir el que buscava el govern espanyol: que Rodríguez no entrara en territori europeu i no afegir problemes a les relacions diplomàtiques amb Veneçuela.

Ábalos ha respost amb sorna a les peticions de dimissió i ha acusat el PP i Cs de "fer el ridícul" portant aquest assumpte al Parlament Europeu. 

Sánchez rebaixa Guaidó a “líder de l'oposició”

Sánchez ha rebaixat aquest dimecres Juan Guaidó al càrrec de “líder de l'oposició” de Veneçuela i la portaveu del Grup Popular al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, li ha exigit una “rectificació pública”. 

Per als populars, el president del govern espanyol “assumeix el llenguatge del chavisme” i de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

També et pot interessar

stats