Sánchez: "L'Espanya actual és fruit del perdó, però no pot ser-ho de l'oblit"

El president del govern central en funcions nega electoralisme en l'exhumació i diu que ara cal identificar als enterrats al Valle de los Caídos.

Foto de portada: Pedro Sánchez, aquest dijous al Palau de la Moncloa

"L'Espanya actual és fruit del perdó, però no pot ser-ho de l'oblit". Així s'ha pronunciat el president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, al Palau de la Moncloa en una declaració institucional després de l'exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle dels Caídos. Segons Sánchez, l'homenatge al dictador era un greuge a la democràcia i des de hui els que reposen en el mausoleu "són tots víctimes".

"La democràcia espanyola es prestigia als ulls del món"

Sobre les crítiques per realitzar-ho en període preelectoral, Sánchez ha destacat que el govern va anunciar que ho faria en el moment possible i "aquest és el moment". Per al president del govern, la democràcia espanyola "es prestigia als ulls del món". "Ens va costar molt desfer-nos d'un règim repressor i quasi el mateix temps apartar les restes del seu artífex".

El president del govern diu que el treball no acaba ací. Sánchez ha recordat que el mausoleu va ser alçat amb el sacrifici de milers de presos polítics i ací van ser conduïts les restes mortals de 34.000 compatriotes, víctimes de la Guerra Civil i més d'un terç d'ells romanen sense identificar. "És una infàmia que s'haurà de reparar més tard que prompte, com els milers de fosses disperses per la nostra geografia".

També et pot interessar

stats