Sánchez: "L'estat d'alarma és el passat, cal mirar al futur, i el futur es diu vacunació"

El president del govern espanyol reitera que les autonomies tenen prou instruments per a controlar substituir l'estat d’alarma 

El president del govern espanyol Pedro Sánchez en roda de prems aquest dimarts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en roda de prems aquest dimarts / EFE
11 de maig 2021 - 16:22

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defés aquest dimarts que les comunitats autònomes tenen "amplis instruments" per a fer front a la pandèmia i ha afirmat que l'estat d'alarma "és el passat" i que "cal mirar al futur", que és la vacunació, ha dit.

Ho ha fet en la roda de premsa que ha oferit a La Moncloa al costat del president argentí, Alberto Fernández, en ser preguntat per les peticions de comunitats i oposició sobre l'estat d'alarma i què ocorreria si el Tribunal Suprem no emparara les mesures legals que estan sol·licitant les comunitats.

"Vull ser clar, l'estat d'alarma és el passat, cal mirar al futur, i el futur es diu vacunació, vacunació i vacunació", ha subratllat el cap de l'executiu, que ha demanat a l'oposició "coherència".

Sánchez ha reiterat que, en aquests mesos, amb estat d'alarma o sense, les autonomies, juntament amb el Ministeri de Sanitat, tenen "amplis instruments" per a afrontar la pandèmia juntament amb la vacunació.

En aquest sentit, ha assenyalat que s'inicia una nova etapa amb la vacunació com un dels eixos principals ja que ha insistit que "estem a 99 dies" d'aconseguir que el 70% de la població espanyola estiga vacunada i, per tant, d'aconseguir la immunitat de grup.

També et pot interessar

stats