Sánchez justifica el decret d'hipoteques per la redistribució de la riquesa perquè no cresca el populisme

El president del govern central assenyala que la lliçó apresa aquesta setmana és que “la democràcia és que no paguen sempre els mateixos”.

Sánchez justifica el decret d\'hipoteques per la redistribució de la riquesa perquè no cresca el populisme
Sánchez justifica el decret d'hipoteques per la redistribució de la riquesa perquè no cresca el populisme

El president del govern central, Pedro Sánchez, justifica el decret llei sobre l'impost de les hipoteques aprovat en la necessitat de redistribuir de manera més justa la riquesa per a no alimentar els populismes. Des d'aquest dissabte, serà el banc i no el client qui pagarà les despeses vinculades a la contractació d'una hipoteca després del decret llei aprovat pel Consell de Ministres. 

Pedro Sánchez s'ha referit d'aquesta manera a la polèmica per la decisió del Tribunal Suprem sobre aquest impost i la reacció del seu govern en la intervenció inaugural en el XIX Fòrum Iberoamericà, a Madrid.

El cap de l'executiu ha posat l'accent en el fet que les decisions judicials s'han d'acatar agraden o no perquè Espanya és un estat democràtic i de dret. Alhora, ha defés que el govern espanyol i el Congrés puguen canviar lleis d'acord amb les necessitats socials.

“Aquest govern creu en la redistribució de la riquesa i també en la càrrega impositiva i, per tant, la lliçó que hem d'extraure d'aquesta setmana és que la democràcia també és que no paguen sempre els mateixos”, ha insistit.

També et pot interessar

stats