Sánchez iniciarà la mesa de diàleg abans de les eleccions catalanes

Una reunió entre el president del govern espanyol i Gabriel Rufian ha fet avançar la data després de les queixes d'Esquerra Republicana.

Les delegacions del PSOE, a l'esquerra, i d'ERC, a la dreta, durant una reunió prèvia a la investidura de Pedro Sánchez.
Les delegacions del PSOE, a l'esquerra, i d'ERC, a la dreta, durant una reunió prèvia a la investidura de Pedro Sánchez.

El govern espanyol diu ara que està disposat que la mesa de diàleg amb la Generalitat de Catalunya es constituïsca abans de les eleccions catalanes. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el portaveu d'Esquerra, Gabriel Rufián, han abordat durant una hora en el palau de la Moncloa la necessitat de formar la taula entre governs. Aquest migdia el govern espanyol parlava de posposar-la fins que se celebren els comicis i hi haja nou govern català.

Unes declaracions que havien causat malestar a ERC. El seu president al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'incomplir l'acord d'investidura d'ERC i PSOE en ajornar l'inici de la mesa de diàleg entre governs.

A més, ha exigit que es pose una data "imminent" per a aquesta taula en la reunió que Sánchez mantinga amb el president de la Generalitat, Quim Torra. Posteriorment, el partit republicà ha emés un comunicat en el qual afirma que "no té cap sentit esperar a la constitució d'un nou govern perquè la via política cal obrir-la ja, és urgent i és imprescindible".

En un missatge remés als mitjans hores després, la Moncloa lamenta que s'haja posat en dubte la seua voluntat de diàleg i el seu compromís de complir amb els acords pactats pel que, "per a descartar qualsevol dubte", subratlla la seua disposició perquè se celebre la mesa. No obstant això, considera que, donat l'horitzó electoral decidit pel president Torra, "no es donen les millors circumstàncies per a iniciar el diàleg entre governs".

També et pot interessar

stats