Sánchez inicia un viatge a Cuba però no es reunirà amb la disidiència

El primer viatge oficial en 32 anys durarà poc més de 24 hores i pretén "normalitzar i estabilitzar les relacions bilaterals".

La visita començarà aquest dijous a la vesprada, amb l'arribada de Sánchez a la plaça de la Revolució,
La visita començarà aquest dijous a la vesprada, amb l'arribada de Sánchez a la plaça de la Revolució, / Fernando Alvarado (Efe)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, viatja aquest dijous a Cuba, on té prevista una trobada amb representants de la societat civil. Entre ells hi ha periodistes independents, artistes, intel·lectuals i empresaris, amb els quals es reunirà a la residència de l'ambaixador espanyol. Però no es veurà amb cap membre de l'oposició.

Sánchez estarà a Cuba poc més de 24 hores, amb una agenda atapeïda amb què pretén "normalitzar, estabilitzar i aprofundir una relació bilateral que és ja molt densa en els àmbits  empresarial, social i cultural". Pedro Sánchez viatja oficialment a Cuba 32 anys després de l'últim viatge d'un president espanyol a l'illa, el de Felipe González el 1986.

La idea de l'executiu central és que aquesta normalització afecte l'àmbit polític, però també l'econòmic, amb un fòrum empresarial al qual assistiran més de 200 participants. Però encara més, es pretén que la visita ajude a reforçar els lligams culturals i socials, amb una recepció de representants de la colònia espanyola. Cuba té la tercera major colònia d'espanyols a Llatinoamèrica (uns 140.000), en bona mesura per la Llei de Memòria Històrica de 2007.

La visita començarà aquest dijous a la vesprada, amb l'arribada de Sánchez a la plaça de la Revolució, on està el Palau Presidencial. Sánchez farà una ofrena floral davant el monument a José Martí, tal com estableix el protocol cubà. Una vegada al Palau Presidencial, Sánchez serà rebut amb honors militars i mantindrà una reunió amb el president Díaz-Canel.

També et pot interessar

stats